OrbiinfO

Pont itt! Pont Neked! – www.orbiinfo.hu

Net-Penna ajánló: Vasharapó Jázmin: Csodamag

Net-Penna
Megosztás

Vasharapó Jázmin: Csodamag

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király és egy királyné, akiknek volt egy lányuk.
Egy napon a királyné megbetegedett. A király kiadta a parancsot, hogy menjenek el az erdőbe fát vágni, a katonák el is mentek. Mikor visszatértek, megmutatták a királynak, hogy találtak egy nagyon különleges magot. A királyné maga ültette el, nagyon örült neki. Ápolgatta, locsolgatta. Lassan el is kezdett növekedni. Folyton biztatgatta a királylány:
– Nőj! Nőj, szép nagyra!
Aztán egy napon lett belőle egy gyönyörű, tündöklő virág. De valójában nem tudták, hogy mire jó. Közben a királyné egyre rosszabbul lett. Hívtak mindenféle orvost, kipróbáltak mindenfajta gyógymódot, de semmi változás nem történt. Szegény királyné még mindig nagyon beteg volt.

A király és a királylány nagyon elszomorodtak. Egyszer aztán gondolt egyet a királylány, hogy majd ő megpróbálja meggyógyítani az anyukáját. Tépett a gyönyörű virágból és teát készített belőle és elkezdte itatgatni az anyjával. A király nem bízott benne, hogy meg fog gyógyulni. De a királylány nem adta fel, itatgatta vele minden áldott nap. Aztán észrevették, hogy a teától elkezdett jobban lenni a királyné. Ahogy teltek a napok, egyre jobban lett, és lám meg is gyógyult.
Nagyon örültek, hogy a virág mégis segített rajta. Ezek után rendeztek egy hatalmas ünnepséget, és boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Felkészítő tanár: Nagy Sándorné Virág Anna

Iskola neve: Járdánházi IV. Béla Általános Iskola

Ha kedvet kaptál, légy te is tollforgató, jelentkezz a Net-Penna Online tollforgató versenyre!