OrbiinfO

Pont itt! Pont Neked! – www.orbiinfo.hu

Net-Penna ajánló: Meskó Leila: A Csodamag

Net-Penna
Megosztás

Meskó Leila: A Csodamag

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy lány, ezt a lányt úgy hívták, hogy Dóra. Mikor hazaért az anyja elújságolta, hogy azt hallotta a faluban, van egy csodamag nevű mag, amit úgy lehet megszerezni, ha átmennek egy próbatételen. Másnap reggel útra is kelt Dóra. Nem tudta, hogy hol kezdje a keresést, ezért egy embertől kért segítséget.
– Jó reggelt kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy maga szerint hol kezdjem a csodamag keresését?
– A csodamagot úgy lehet megszerezni, hogy ha átmész egy próbatételen!
– Miféle próbatételen?
– Először is át kell kelned a végzetek folyóján, aztán a vadállatok erdején, utoljára pedig az elvarázsolt kastélyon.
– Köszönöm uram, sokat segített!
Dóra útnak is indult. A lány oda is ért a végzetek folyójához! Dóra felmászott egy fára, és az egyik ágára kötött egy kötelet. A lány vett egy nagy lendületet, és a kötél segítségével átlendült a folyó másik oldalára. Dóra csak ment egyenesen az ösvényen, és egyszer meglátott egy kis rókát. Mikor egyre előbbre ment akkor egyre több vadállatot látott, aztán egy pár perc után az állatok körbe vették. Dóra nem tudott elmenekülni. A lány elkezdett beszélni amikor észrevette, hogy a vadállatok megértik amit mond.
Dóra ezt kérdezte tőlük:
– Ti értitek, amit mondok?
Az állatok nem kezdtek el támadni.
Dóra ismét mondott valamit:
– Kérlek szépen elengednétek?
Az állatok félre álltak és a lány elment. Odaért az elvarázsolt kastélyhoz, és bement, aztán elkezdtek repkedni fölötte a boszorkányok.
A boszorkányok leszálltak és azt mondták:
– Menj be a 6. szobába az emeleten!
– Rendben van!
Dóra bement és a szoba végén meglátta a csodamagot. Odament és nem tudta megfogni a védőburoktól. A lány hiába próbált ki mindent, nem tudta kivenni és ekkor támadt egy ötlete. Dóra kiosont és ellopta az egyik boszorkány pálcáját. A boszorkány elárulta a varázsigét neki, cserébe ha visszaadja a pálcáját! És megmondta:
– Abrakadabra nyílj ki!
Dóra elmondta a varázsigét, hazavitte a csodamagot és elültette. Másnapra aztán egy pénzfa lett belőle. Ha a pénzfa ki nem nőtt volna, az én mesém is tovább tartott volna.

Felkészítő tanár: Nagy Sándorné Virág Anna

Iskola neve: Járdánházi IV. Béla Általános Iskola

Ha kedvet kaptál, légy te is tollforgató, jelentkezz a Net-Penna Online tollforgató versenyre!