OrbiinfO

Pont itt! Pont Neked! – www.orbiinfo.hu

Net-Penna ajánló: Meskó Ferenc: Csodamag

Net-Penna
Megosztás

Meskó Ferenc: Csodamag

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy leány. Ez a leány szomorú volt, mert az anyja meghalt, az apja meg elhagyta.

A leány azt hitte hogy vele volt gond, de hallott egy legendát, ami arról szólt, hogyha megtalálja a csodamagot, akkor bármit kívánhat. Amit ő kívánni akart: az a boldogság. A király elkezdte kerestetni a lovagjaival, mert ő is hallotta ezt a legendát. A leány az Óperenciás-tengeren is túl kereste a magot, de nem találta.

Mikor visszament a faluba, azt hallotta, hogy a király megtalálta a magot. A lovagjai éppen vitték a magot a királyhoz. A leány gyorsan odafutott és kibuktatott két lovagot és ellopta a csodamagot. A király az összes lovagot utána küldte, sőt még a falu népét is. Páran lovakkal követték. A lány fogta és ellopott egy lovat. Amikor elmenekült, lenézett a hegyről. Látta, hogy a  szegények házát feldúlják. A leány észrevette, hogy az apjára hasonlított. Ő is önzően mindenkit hátra hagyott.

A leány azt kívánta a csodamagtól, hogy legyen belőle egy kívánságfa.  Mindenki észrevette a faluból a ragyogó fát. Kifutottak, és amit kívántak az megkapták. A leány boldogan adott, így lett vége, fuss el véle.

Felkészítő tanár: Nagy Sándorné Virág Anna

Iskola neve: Járdánházi IV. Béla Általános Iskola

Ha kedvet kaptál, légy te is tollforgató, jelentkezz a Net-Penna Online tollforgató versenyre!