OrbiinfO

Pont itt! Pont Neked! – www.orbiinfo.hu

Net-Penna ajánló: Nagy Regina: A Csodamag és a hercegnő

Net-Penna
Megosztás

Nagy Regina: A Csodamag és a hercegnő

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy királykisasszony.
Egyszer elment gombászni az erdőbe és láss csodát – talált egy Csodamagot. Úgy fénylett, mint az arany, úgy csillogott, mint az ezüst és olyan szép volt, mint a gyémánt. A királykisasszony hazavitte és elültette. Várt pár napot, de a mag meg se moccant. Mérges lett, toporzékolni kezdett, egyszer csak megnyílt a föld és kinőtt belőle egy hatalmas fa. A hercegnő evett a gyümölcséből és olyan finom volt, hogy azt le sem lehet írni. Eközben egy őr hangosan azt mondta, hogy az apja súlyosan megbetegedett, menjen gyorsan hozzá. A hercegnő rohant, de már késő volt. Azt kívánta, hogy bárcsak felébredne az apja. Uramfia, az apja életre kelt. A hercegnő rögtön rájött a turpisságra. A kastélyban mindenkinek adott a varázsgyümölcsből. A nagy, gonosz Mordul kezébe is került egy. Mordul azt kívánta:
– Éj és nap ura legyek, én legyek a király!- és így történt. Csak az volt a baj, hogy minden szennyezett volt és a Varázsfa elkezdett haldokolni. A hercegnő gyorsan leszakított egy gyümölcsöt, és azt kívánta:
– Bárcsak minden a régi lenne!
Így is történt. Minden a régi lett, és a Varázsfa eltűnt. A gonosz Mordult börtönbe csukatták, ott átgondolta a dolgot. Többet nem tett olyat, ami magának, másnak vagy az országnak rossz lett volna.

Felkészítő tanár: Ótottné Vörös Zsuzsanna

Iskola neve: Fontos Sándor Általános Iskola, Üllés